Onze antwoorden
op uw vragen

Hebben wij vragen vergeten? Wij verheugen ons over uw bericht!

Waar komt CABINET vandaan?

In 1838 werd in Keulen de houthandel “Joseph Greven” opgericht. Meer dan een eeuw daarna combineert de achterkleinzoon Michael Greven de verkoop van producten met beslagsystemen voor zelfbouw met het idee om nissen met schuifdeuren te veranderen in bergruimtes. Het fundament van het huidige merk CABINET.

De historie van CABINET vindt zijn oorsprong in de in 1838 opgerichte houthandel “Joseph Greven”. Michael Greven die net als zijn vader nog zelf actief was in de houthandel van zijn overgrootvader, onderkende in de jaren 60 - in de jaren waarin de bouwmarkten opkwamen - de noodzaak om te specialiseren. Na de liquidatie van de familiehouthandel nam hij in Hamburg een bedrijf over dat producten met beslagsystemen voor zelfbouw verkocht. Later - in 1979 - importeerde Michael Greven vanuit Noord-Amerika het praktische idee om nissen heel eenvoudig met schuifdeuren af te sluiten om op die manier nuttige bergruimte te creeëren. Daarmee legde hij de basis voor het merk CABINET.

Dit vindt na tientallen jaren ontwikkeling en perfectionering zijn beslag in het hedendaagse exclusieve CABINET-systeem inclusief bijbehorende dienstverleningen. In een perfect functionerend schuifdeur-inbouwkastsysteem dat diverse onder het patentrecht beschermde elementen bevat en dynamisch verder wordt ontwikkeld. Daardoor kan CABINET als eerste Duitse merkproducent voor schuifdeur-inbouwkastsystemen op maat terugblikken op meer dan 30 jaar ervaring. Altijd toekomstgericht, vol innovatiekracht en met een duidelijk gevoel voor trends en stijl. Tegenwoordig wordt het bedrijf in de geest van de oprichter geleid door Jens Leyrer en Frank Nowicki.

Wat zijn de bijzonderheden van CABINET?

CABINET specialiseert zich al meer dan 3 decennia in EEN ding - het exclusieve, volgens de wensen van de klant op maat uitgevoerde schuifdeur-inbouwkastsysteem. Dit wordt doorlopend verder ontwikkeld en geperfectioneerd.

Dit maximaal individualiseerbare CABINET-systeem bevat talrijke patentrechtelijk beschermde elementen en geraffineerde, unieke details met betrekking tot de look, functionaliteit en uitrusting. Het resultaat is een uniek scala van mogelijkheden voor individualiseringen, detailoplossingen en vormgevingen. Daarbij let CABINET altijd op de hoogste kwaliteit van de gebruikte materialen. De productie vindt exclusief in Duitsland plaats, in de productiefaciliteit in Kerpen bij Keulen.

Maar CABINET is niet alleen een op maat gemaakt schuifdeur-inbouwkastsysteem, maar omvat ook de bijbehorende complexe diensten. Deze omvatten

 • een geografisch dekkend dealernetwerk dat CABINET-klanten grote, aanschouwelijke showroompresentaties biedt
 • professionele en persoonlijke advisering
 • 3D-ontwerp met een eigen ontwerpprogramma inclusief overzichtelijke en concrete kostenramingen
 • eigen, in CABINET gespecialiseerde montageteams die het systeem ter plaatse bij de klant monteren
 • 10 jaar garantie op de probleemloze werking van de roltechniek en het exclusieve gebruik van veiligheidsglas of niet splinterend glas bij de deuren
Wat is het verschil tussen CABINET en een meubelmakerij?

CABINET is al meer dan drie decennia gespecialiseerd in EEN systeem, in het ontwerp, de productie en de inbouw van zijn op maat gemaakt bergruimteoplossingen. Daarmee kan CABINET in alle details uniek veelzijdig zijn.

Daar komt nog bij dat CABINET als trendsetter en inspiratiebron fungeert. En zo vindt de klant bij de CABINET-dealers elk jaar nieuwe producten en stijlwerelden die in de showroom aanschouwelijk gepresenteerd worden.

CABINET werkt niet alleen met hout, maar vooral ook met de meest uiteenlopende, hoogwaardige en steeds weer nieuwe oppervlakken. Daartoe behoren: UV-bedrukt glas, bamboestaafjesfineer, iriserend hightech materiaal, roest, echtbetonfineer en nog veel meer.

Klanten kunnen bij CABINET hun individuele ideeën de vrije loop laten. Want hier hebben zij de keus uit

 • naar eigen voorkeur gelakte of bedrukte glazen deuren (CABIprint)
 • met stof of behang beklede deuren of deuren met geïntegreerd beeldscherm (CABImedia 2.0)
 • prachtige opbergsystemen voor tassen
 • Ladebinnenbekleding in fijne loden-stof of met suède-gevoel.
 • diverse verschillende integreerbare verlichtingssystemen
 • met leer beklede grepen, magnetische en automatische deuren enz.

En niet in de laatste plaats biedt CABINET zijn klanten in alle opzichten een unieke allround service:

 • professionele en persoonlijke advisering door een exclusieve vakdealer
 • uitgebreide mogelijkheden voor individuele wensen resp. detailoplossingen
 • talloze fraaie, nuttige uitrustingsdetails
 • de samenstelling van een digitaal 3D-ontwerp inclusief realistische kostenraming
 • het opnemen van de maten op locatie bij de klant
 • tot op de millimeter nauwkeurige productie op maat
 • montage door gespecialiseerd en ervaren CABINET-monteurs
 • diensten onder garantiedekking
Welk product biedt CABINET aan?

Bij CABINET vinden klanten unieke, op maat gemaakte ruimteverdelers alsmede schuif- en draaideur-inbouwkastsystemen. Deze individuele ruimteoplossingen worden tot op de millimeter nauwkeurig volgens de wensen van de klant gerealiseerd.

CABINET biedt zijn klanten de volgende (berg-)ruimteoplossingen aan:

 • voor (dak-)schuintes (onder en tegen het schuine gedeelte)
 • van wand tot wand
 • met inloopmogelijkheid
 • hoekoplossingen (voor binnen- en buitenhoeken)
 • ruimteverdelers

Wat alle individuele CABINET-oplossingen gemeen hebben? Hun details - van het oppervlak tot het binnenwerk - innovatief, stijlvol en uitgesproken trendy. Bovendien worden in elk CABINET alleen de meest hoogwaardige en actuele materialen verwerkt. Last-but not least onderscheidt CABINET zich door zijn unieke allround service. Deze omvat:

 • een geografisch dekkend dealernetwerk met grote, aanschouwelijke showroompresentaties
 • professionele en persoonlijke advisering
 • 3D-ontwerp van het individuele CABINET-systeem inclusief een overzichtelijke en begrijpelijke kostenraming
 • eigen, in CABINET gespecialiseerde montageteams die het systeem ter plaatse bij de klant monteren
 • 10 jaar garantie op de probleemloze werking van de roltechniek en het exclusieve gebruik van veiligheidsglas bij de deuren
Wat kost een CABINET?

De prijs bepaalt de klant zelf, omdat een CABINET altijd volgens zijn specifieke wensen ontworpen, vormgegeven en geproduceerd wordt.

Een CABINET is altijd een op maat gesneden systeemmeubel. De klantspecifieke keuzes en detailoplossingen, de gebruikte materialen, de gewenste uitrustingsdetails en de maten zijn maatgevend voor de prijs. Daarbij ligt de instapprijs - bijvoorbeeld voor een 3-deurs CABINET-kast - bij ca. 2.700,- euro.

Wie voor CABINET kiest, kan zich bij een CABINET-dealer in zijn regio laten inspireren in een grote, aanschouwelijke showroompresentatie. Hier wordt de klant professioneel en persoonlijk geadviseerd. Bovendien stelt een ervaren CABINET-dealer het 3D-ontwerp van het individuele CABINET-systeem op, inclusief een overzichtelijke en begrijpelijke kostenraming.

Hoe verloopt de aankoop van een CABINET?

In slechts vijf stappen realiseert u met CABINET uw individuele en perfecte droomkast. Van het persoonlijke adviesgesprek met uw vakdealer en het opmeten bij u thuis, het opmaken van een maatstafgetrouw 3D-ontwerp en de punctuele levering tot aan de montage. Bovendien profiteert u van een tienjarige garantie.

U bepaalt voor uzelf waarvoor u uw CABINET nodig heeft, welke functies hij moet vervullen en hoe groot hij moet zijn. Moet het een ruimteverdeler, een sideboard, een hoekkast of een inloopkast zijn? Wat wilt u in uw CABINET bewaren, opbergen of op een fraaie manier presenteren? Welke kleuren en materialen hebben uw voorkeur? Aan welke uitrustingsdetails hecht u waarde?

Met deze zeer persoonlijke wensenlijst en misschien al een eerste schets en de circa maten gaat u naar de met uw CABINET-dealer gemaakte afspraak. Bij de dealer heeft u dan ter plaatse de mogelijkheid u in een zeer grote, aanschouwelijke showroompresentatie te laten inspireren en professioneel te laten adviseren.

Zijn alle details besproken en afgestemd, dan geeft u CABINET de opdracht uw persoonlijke systeemmeubel te maken. Bij een CABINET wordt dan vrijwel elk detail volgens instructie uitgevoerd. En om ervoor te zorgen dat uiteindelijk alles exact past, meten geschoolde CABINET-medewerkers voor afronding van de ontwerp- en bestekfase de latere installatielocatie op een professionele en exacte manier op. Daarna maakt u vakdealer een 3D-model van het gewenste systeemmeubel incl. gedetailleerde opstelling van de totale kosten.

Hoewel alle bestanddelen van uw kast na ontvangst van de bestelling speciaal voor u gemaakt worden in onze productieafdelingen, levert CABINET in de regel binnen zes tot acht weken op de afgesproken leverdatum. Ervaren vakmensen monteren het CABINET-systeem direct bij u ter plaatse. Daarmee stelt CABINET veilig dat alles functioneert zoals de bedoeling is. Pas wanneer u heeft vastgesteld dat alles in orde is, geldt de montage als afgerond.

Een nieuwe CABINET is altijd een reden voor vreugde. En dat voor vele jaren. Daar kunt u op vertrouwen. Op de volledige roltechniek biedt CABINET tien jaar garantie.

Waar wordt CABINET gemaakt?

De geïndividualiseerde CABINET-systeemmeubels worden geproduceerd in de productiefaciliteit van CABINET in Kerpen bij Keulen.

Hier ontstaan met veel ervaring, gevoel voor stijl en toekomstgerichte knowhow ruimteverdelers en bergsystemen die perfect bij hun eigenaren passen. Daartoe wordt van het oppervlak van de schuif- en draaideur tot het kleinste uitrustingsdetail elk element tot op de millimeter nauwkeurig en exclusief voor de CABINET-klanten gemaakt. Elke kast is daarom een uniek exemplaar dat op de wensen en de smaak van de individuele klant afgestemd is.

Wat zijn de bijzondere kwaliteitskenmerken van een CABINET?

CABINET is een uitgekiend, op maat te maken kastsysteem dat wordt gekenmerkt door de liefde voor details. Een systeem dat zich in zijn afmetingen, design, functie en stijl optimaal aan persoonlijke leefsituaties en -ruimtes laat aanpassen. Daarbij vertrouwt de CABINET-klant vanaf het eerste advies over een ontwerp, de keuze van de gebruikte materialen en de productie tot aan het afgemonteerde systeemmeubel op de hoogst mogelijke kwaliteit.

In de CABINET-productie in Kerpen bij Keulen ontstaat met veel ervaring, gevoel voor stijl en toekomstgerichte knowhow ruimteverdelers en bergsystemen die perfect bij hun eigenaren passen. Daartoe wordt van het oppervlak van de schuifdeur tot het kleinste uitrustingsdetail elk element tot op de millimeter nauwkeurig en exclusief voor de CABINET-klanten gemaakt volgens de Duitse milieunormen. Elke kast is daarom een uniek exemplaar dat op de wensen van de klant afgestemd is.

Daarbij is voor CABINET altijd alleen het beste goed genoeg. Daarom wordt al bij de keuze van de gebruikte materialen waarde gehecht aan de hoogste kwaliteit. In de productie weet CABINET tenslotte machinale precisie met uitstekend handwerk te combineren. Dit resulteert altijd in een uniek werkstuk dat van binnen en buiten overtuigt door zijn functionaliteit en onvergelijkelijke stijl.

Vanzelfsprekend biedt CABINET zijn klanten naast een uitstekend product ook een exclusieve allround service: van een intensieve advisering en de opstelling van een maatstafgetrouw 3D-ontwerp door een officiële CABINET-dealer, het opnemen van de maten op locatie, de punctuele levering en de montage tot aan de gecertificeerde veiligheid van het glas en een tienjarige garantie op de toegepaste roltechniek.

Kan ik een CABINET-kast ook zelf monteren?

Deze werkzaamheden worden uitsluitend door onze daarvoor opgeleide CABINET-monteurs uitgevoerd.

De hoge en duurzame kwaliteit van een individueel op maat gemaakt CABINET-systeemmeubel is niet alleen afhankelijk van de gebruikte materialen, maar ook van de vakkundige en precieze op- en inbouw van de individuele kastcomponenten. Daarom worden deze werkzaamheden uitsluitend uitgevoerd door onze speciaal daarvoor opgeleide, professionele eigen CABINET-monteurs. Op basis daarvan krijgt u ook de 10-jarige garantie op de probleemloze werking van de deuren.

Kan ik bij een verhuizing een CABINET-inbouwkast meenemen?

Het CABINET-systeem is door het sterk individuele en gedetailleerde karakter van zijn ontwerpen zo flexibel dat het in de meeste gevallen vrijwel overal opnieuw ingepast en zo nodig gecompleteerd kan worden - binnen en buiten en van de kleinste details tot aan de deuren en Co.

Laat u inspireren! Door onze CABINET-kasten en -ruimteverdelers die vooral voor kleinere ruimtes en nissen intelligente oplossingen bieden. Altijd individueel en binnen het kader van uw budget voor u gemaakt.

CABINET - de mooiste symbiose van het streven naar ordelijkheid en een uniek design.

Neem in geval van vragen gerust contact met ons op:

CABINET Den Haag
Denneweg 62
2514 CJ Den Haag

+31 (0)70 - 3 64 03 23

+31 (0)70 - 3 64 18 22

Telefoon Nr.: +31 (0)70 - 3 64 03 23